sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Oh Mother, the Handsome Man Tortures Me


Perjantaina otettiin auton nokka kohti Kuhmoa ja kamarimusiikkifestivaaleja. 
Vuorossa oli yhdysvaltalainen jousikvartetti Kronos Quartet.

Tiedossa siis astetta progempaa viulunsoittoa ja kummallisia soitinvalintoja.

En muista koskaan käyneeni 'oikeassa' konsertissa, ja kokemuksena tämä olikin varsin mielenkiintoinen, joskaan ei varmasti se perinteisin malli.
Hieman stressasin että mitä tollaseen pitäis laittaa päälle, mutta olin kyllä kuullut aiemmin kamarimusiikin vapaasta meiningistä vaatetuksen suhteen. Ja olihan siellä tosiaan laidasta laitaa porukkaa, osa mekoissa ja korkeissa koroissa, osa shortseissa ja sandaaleissa. 

Ensimmäinen puoliaika oli tosiaan varsin kokeellista ja jännää. 
Ei todellakaan mitään kotona kuunneltavaa musiikkia, enkä voi juurikaan väittää sinänsä pitäneeni kuulemastani, mutta oli se mielenkiintoinen kokemus!
Ensimämisellä puoliajalla kuultiin  Aheym, Death to Kosmiche, Raga Mishra Bhairavi, Tashweesh sekä WTC 9/11, joista en välttämättä voi suositella mitään kuunneltavaksi. Paitsi kokeilumielessä.
Viimeisen kappaleen kohdalla rupesi jo keskittyminen herpaantumaan, kun pää ei meinannut enää pysyä mukana.

Väliajalla toivottiin hartaasti että tapahtuisi totaalinen tyylinmuutos, ja niinhän siinä kävi. Sim Sholom, Oh Mother, the Handsome Man Tortures Me, A Thousand Thoughts, Valikoima teoksesta the Dead Man (jonka aikana yhtyeen jäsenet mm. vain huitoivat jouhillaan ilmaa, kuin hyttysiä) sekä …hold me, neighbor, in this storm... 
Aivan erilainen tyyli, todella nautittavaa kuunneltavaa. 
Ja ilmeisemmin muu yleisö oli kanssani, sillä kvartetti taputettiin takaisin.
Neljästi.

Encoreina kuultiin mm. Jimmy Hendrixin Purple Haze (joka soi myös silloin kuin KQ vieraili Kuhmossa viimeksi vuonna 1984) sekä kaksi hienoa kappaletta joiden nimiä en saanut napauttua. 
Mutta paras kaikista, koko konsertin helmi oli ehdottomasti The Fountain -elokuvasta tuttu Death is the road to awe. 
Aiheutti suunnattomasti kylmiä väreitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti