tiistai 2. lokakuuta 2012

Kylmää vettä ja kuohuvaa.

Perjantaina juhlittiin keskustassa yhden kaverin tupareita. Kun niistä pirskeistä oltiin toivuttu edes osittain, kurvattiin porukoiden mökille grillituvan avajaisiin. 

Mökki itsessään on aina ollut ihan tuhottoman pieni, vain yksiön kokoinen saunoineen, pukuhuoneineen ja itse tupineen. Koskaan siellä ei ole makkaranpaiston lisäksi kahvia enempää voinut oikein keitellä, eikä sisälle oikein mahdu hengailemaan viittä ihmistä enempää. 
Mökin laajennuksestakin on ollut puhetta, mutta se sijaitsee nykysäännöksille liian lähellä rantaa, että sille mitään saisi tehdä. 


Jonkinnäköisestä lisärakennuksesta on ollut puhetta muistini mukaan ainakin 15 vuotta, ellei pidempään. 
Ja nyt äiti ja isi oli ottanut urakakseen rakentaa muutamankymmenen metrin päähän mökistä näköalaterassin ja pienen keittiömökkerön. 


Avajaisia vietettiin muutamien sukulaisystävien kesken. Sattuipa meille todella kaunis iltakin. Todella tyyni ja lämmin sää, mitä nyt illalla ripsoi muutaman pisaran vettä, mutta ei se menoa haitannut. Siirryttiin vain sulavasti terassilta sisätiloihin. 
Seuraavana päivänä satoi vettä koko päivän. 


Terassi mökkeröineen rakennettiin tarkoituksella kallion laelle hieman mökkiä ylemmäs. Kattokaa nyt noita maisemia. Oma lahti, ei naapurimökkejä juurikaan näkyvissä. Peilityyni ja kirkas vesi. Noissa maisemissa ja vesissä sitä on tullut seikkailtua ja polskuteltua aika monen monituista kertaa. 


Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Äiti oli aamulla lämmittänyt leipäuunin ensimmäisen kerran tänä syksynä, ja tehnyt tuoretta rieskaa. Ai että se oli hyvää. Omnomnom. 
Lisäksi tarjoiltiin lämmin ruoka, possua, perunalaatikkoa ja uunikasviksia. Jälkiruoaksi taisi olla vielä Baileys -juustokakkua. Äitillä on aina hyvä käydä syömässä, seuraavana viikkona ei tarvi syödä kuin kasvissosekeittoa... 


Ilta sekä vieraat hämärtyivät hyvää vauhtia, joten tietysti joka paikkaan ripoteltiin tuhottomasti kynttilöitä tunnelmaa luomaan.  Toi kynttilä on ehkä yksi kaunein näkemistäni kynttilöistä. Se on näitä tuhottoman kalliita PartyLiten jotain hohtokynttilöitä. Valo siis näkyy aivan eri tavalla kynttilän läpi verrattuna normaaliin valkoiseen kynttilään. Tai jotain. 
Ja tämä ei sisällä mainosta. 


Polku mökkien välillä oli valaistu, sillä vaikkei pahoja juurikkoja satukkaan matkalle mökiltä toiselle tai huussille, on silti nilkkojen katkomisvaara olemassa liukkailla kallioilla ja mutkikkailla.
Taustalla näkyy itse mökkirakennus.

Semmoset mökkipirskeet. Pakko sanoa, että vesi oli aivan saamarin kylmää. Uskaltauduin pulahtamaan jopa kahdesti, hyi kamala. Avantokin on mukavampi. 

Mutta nyt on mökillä tilaa huomattavasti enemmän. 
Vähän jo katseella mittailin, että pari patjaa mahtuisi kevyesti grillituvan lattialle...
Josko sitä ensi kesänä lähtisi ihan omalle mökille mökkeilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti