torstai 15. marraskuuta 2012

Kouluangsti.

Minä, joka olen äärimmäisen järjestelmällinen, hyvähermoinen, kestän paineita ja pysyn pää kylmänä vaikka deadlinet painaisi päälle. Teen tehtävät yleensä samantien pois alta, en jätä yleensä mitään roikkumaan ja tee viimeisenä yönä ennen palautusta. 

Mutta.

Opettajat tunkee vuoronperään jokaiselle kurssille aivan valtavia pakettikokonaisuuksia, joiden kaikkien palautus on ennen joulua. Eli siis mitä, viisi viikkoa aikaa tehä teatteri/leffa-analyysejä, kirjoittaa erään kirjan perusteella pitkähkö essee, suunnitella käsikirjoituksen perusteella puvustus parille henkilölle, tehdä analyysit koko kässäristä, tyypeistä, piirtää joukkokohtauksia, suunnitella mallisto, sisäistää Illustratorin käyttö, ommella saumaharjoituksia ja tehdä niistä ja  poikkileikkauskuvista jonkunnäköinen portfolio. 
Ja aivan taatusti unohdin tästä listasta jotain vielä. 

Nämä sen lisäksi, että istutaan kahdeksasta viiteen koulussa opiskelemassa noin niinkuin muuten. Ja opettaja kehtaa valittaa, kun on liian vähän tunteja. Jossain välissä pitäisi ehtiä katsoa niitä leffoja ja teatteriesityksiä, joita pitäisi arvioida. Ja välillä pitäisi muistaa nukkuakin ja syödä. Ja joku koulun ulkopuolinenkin elämä olisi satunnaisesti ihan jees. 

Tykkään kyllä koulustani, alastani ja lähes kaikesta mitä opiskellaan, mutta.
Nyt on ihan pakko myöntää, että tällä hetkellä ahistaa!
En kestä tota tehtävien määrää! 

Saanko vaan painua takaisin äitin helmoihin ja mökille tunnelmoimaan, niinkuin viikonloppuna?


Näitä kuvia olisi ollut paljon enemmäkin, osittain jäisestä järvestä, hyisistä lehdistä ja jäähileen kuvioimasta laiturista. 
Kävin jopa pulahtamassa järvessä.

Mulla ei vaan oo ollu aikaa käydä niitä läpi, kuten ei mitään muutakaan. 

Kaheksan tuntia opiskelua, kaheksan tuntia vapaa-aikaa ja kaheksan tuntia unta, vai miten se meni?

2 kommenttia:

 1. Ammattikorkeiden työmäärät on ihan älyttömiä, oon kuullu niistä jonkin verran kavereilta ja sitten seurannut vierestä tota avokin opiskelua, ja huh vaan. Mulla riittää yliopistossa kyllä hommaa kans, mutta se tuntuu varsin kohtuulliselta verrattuna amk:eissa vaadittuun opiskelupanokseen.

  Joku katkera kusipää yhdessä nettikeskustelussa väitti, että jonkun mittauksen mukaan keskiverto-korkeakouluopiskelija käyttää viikossa opintoihin 20 tuntia. Mä nauroin, en voinut suhtautua sellaiseen valheeseen millään muulla tavalla. Ai että keskimäärin 4h/arkipäivä? Just joo. Mikäköhän taho on sellaisen tuloksen tuottaneen mittauksen tehnyt, ja onko siinä sitten laskettu mukaan kaikki pudokkaat ja ne, jotka tekee esim. yliopisto-opintoja silleen hiljalleen, ei mitenkään täyspäiväisenä opiskeluna...?

  Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No musta kun taas tuntuu, ko kattelen neljättä vuotta ton avokin amk-opiskeluja, ja se ei oo ikinä ollu koulussa näin paljon, ja tehny näin paljon koulutehtäviä ko miä. Samaten erään ryhmäläisen poikaystävä, joka aloitti yhtä aikaa nyt meidän kanssa toisella linjalla, viettelee jatkuvasti vapaapäiviä keskellä viikkoakin, kun ei oo tunteja. Et täällä tää tuntuu olevan ihan alakohtasta.

   Ollaan vasta toisessa jaksossa menossa ekaa vuotta, ja joku vielä uhkaili että toinen vuosi on se vaikein ja raskain. Mitä lie tästäkin nyt sit tulee... :D Eipä tässä oo kun tsempattava ja ruvettava työstään noita tehtäviä pois alta, mutta kun blaaaah!

   Poista