lauantai 1. joulukuuta 2012

Design Market

Uhmasin tuota lumihankea, tuulta ja tuiskua, kömmin pois peiton alta ja suuntasin koululle näin lauantaina.

Tapahtuma joka sai mut liikkeelle, oli Design myyjäiset, jossa oli myynnissä opiskelijoiden valmistamia tuotteita. Lisäksi paikalla olisi ollut elävää musiikkiakin ainakin jossain vaiheessa, sekä pop up -luomukahvila, jonka antimet skippasin tällä kertaa. 


Tarjolla oli niin vaatteita, maalauksia, joulukortteja, kynttiläkippoja ja ties mitä kaikkea mahdollista. 
En ehtinyt enkä jaksanut uhrata ihan hirveän montaa hetkeä asioiden töllöttelyyn, eikä mitään lähtenyt mukaankaan. Meillekin tarjottiin koulussa mahdollisuutta osallistua, mutta ilmoittautuminen tuli hyvin yllättäen, eikä mulla olis mitään ollutkaan, mutta idea oli hyvä! 
Ihmiset olivat kuitenkin nähneet vaivaa ja valmistaneet tuotteita myyntiin asti, mikä on ihailtavaa.


Ja jostain saattoi huomata, että ihmisillä oli ollut valinnaista kankaanpainokurssia. Printtejä oli painettu ties mihin, ja varsinkin noita kangaskasseja oli varmaan kymmentä erilaista eri tekijöiltä. Kangaskassien painaminen on kieltämättä helppoa ja nopsaa puuhaa, ja tarjontaa oli jokaiselle, mutta mihin ihmiset tarvitsevat tolkuttoman monta kangaskassia? 

Mutta oli hienoja printtejä! 


Lisää piirroksia sekä koruja esillä. 
Olin ikävä enkä tajunnut napata ylös kenen töitä oikein kuvailin, mutta olkoot. 
Ei kaikkea voi muistaa nälkäisenä.


Olivatpahan myyjät panostaneet vielä koulun somistukseenkin. Jouluvaloja ja lipukkeita ja ties mitä. Sillä hetkellä kun me siellä käytiin, myyjiä tosin oli enemmän kuin ostajia. Mutta toivottavasti ihmiset saivat tuotteitaan myydyiksi!  
Koulun henkilökunnalla on vielä tsäänssit ostaa tuotteita jälkimyyjäisissä  maanantaina. 

2 kommenttia:

 1. Meidän taloudessa kyllä tarvitaan useampiakin kangaskasseja :D Opintojaksoista riippuen avokki raahaa kouluun kaikenmaailman liikuntavaatteita ja rekvisiittaa ja niin edelleen, meikäläisen kirjapinot kirjastoreissujen jälkeen taas ei usein olkalaukkuun mahdu. Kaupassa käydessä kans usein jätetään muovipussit ostamatta, kun käytetään omaa kassia.
  Ja kun käyttö on kovaa, niin niitä kasseja on hyvä olla useampia, eivät sitten mene heti kulutuksessa rikki. Lisäksi me hukataan niitä kasseja kotiin, niin on hyvä pitää useampia käden ulottuvilla, ei kiireessä tarvitse alkaa kaivella jokaista nurkkaa ja kaappia...

  Tosin en tykkää missään myytävistä kangaskasseista, kun ei se yksinkertainen peruspuuvilla mitään kestä. Noita kun raahaa pitkin kyliä niin pohjat kuluu nopeasti puhki, eikä niihin parane pakata montaa kirjaa, kun ne painavat onnettomille pussukoille liikaa ja kirjojen kulmat hankaa ne hajalle alta aikayksikön. Aina välillä kuolailen noita upeita printtikasseja, mutta ei niistä ole ainakaan minun käytössä mihinkään. Sitä paitsi ne alkaa nopeasti näyttää tosi nuhjuisilta ja ryhdittömiltä, mun tekemät pysyy parempina pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä mäkin käytän kangaskasseja ihan päivittäin kaupassa käydessä ja koulussa, mutta pärjään sillä yhdellä tai kahdella. Niitä kun tuntuu kerääntyvän kaiken maailman kissanristiäisistä ja messujutuista aina, joten niitä on tuolla hyllyn päällä pino odottamassa käyttöönottoa. Ja valtaosa kun niistä on ihan reppanoita ohkasia puuvilloja, ei ne kestäkään mitään. Ompelin joskus itselleni paksusta puuvillasta kangaskassin joka on kulkenut uskollisesti mukana jo vuosia.

   Onhan niitä varmasti kiva tuottaa ja painella, mutta olisin kaivannut vähän jotain jännempää.

   Poista