torstai 3. tammikuuta 2013

Painokangas.

Enpä malttanu pysyä poissa koulusta näin lomallakaan. 
Hiipparoin tänään autiolle pajalle avokin kanssa, koska halusin saada painokankaan pois alta, ennen seuraavan jakson alkua. Aikaa kankaan toteuttamiseen olisi kai ollut tammikuun loppuun asti, mutten halua jäädä iltaisin klo 17 tai 18 jälkeen työskentelemään kun joku törppö on tehnyt typerän lukujärjestyksen. 
Ja nyt sain tehdä täysin omassa rauhassa ilman, että tarvii pöytätilaa jakaa kenenkään kanssa.
 Sitä kun ei tuolla ole mitenkään ruhtinaallisesti...


Tästähän se lähti pari viikkoa takaperin. 
Päällystin käytetyn seulan uudella kankaalla, kun vanha raihna ei enää lähtenyt puhtaaksi. 
Käy mulle, nyt seula toimi kuin unelma.


Kankaana melko vankka puuvillainen painopohja. Silitin sen etukäteen kunnolla höyryllä sillä huomasin aiemmin, että kangas kutistuu jonkun verran kostuessaan.
 No, auttoi se vähän.
Kuviot kutistuivat edelleen kuivuessaan, joten ruutujen kohdistus oli paikoitellen hieman hankalahkoa.


Plöts. Väriä vähän sinne ja tänne.


Ja teurastajaessu päällä, raakelia huidellen.
Tässä vaiheessa sormet toimivat vielä ihan hyvin, loppuvaiheessa ne vain kramppailivat eivätkä tahtoneet kääntyä oikein päin. 
Nyt kolottaa sormia, rannetta ja polvia. 


Hyväksikäytin avokkia koko prosessin ajan muutenkin kuin kuvaajana. 
Homma sujui huomattavasti nopsakammin, kun toinen kuivasi sitä mukaa palasia kun itse etenin painopohjan kanssa etiäppäin. 


Ja siinä se nyt on. 220 cm leffa-aiheista painokangasta.
Ihan kohtalaisen onnistunut lopputulos ensimmäiseksi painotyöksi.
Sain kyllä jo paljon siistimpiäkin ideoita, mutta tämä kelvannee. 
Ehkä tästä jotain saa aikaseksi, jos vaikka saisin tämän ennen kesää takaisin.


Ja erään hutipainannan geisha silmineen jäi syytellen tuijottelemaan seuraavia painajia.

10 kommenttia:

 1. Huh, tuo kangas on kyllä ihan pirun cool, ei voi muuta sanoa. Näitä sun omia designejä on kyllä huisia seurata, hyvännäköistä kamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvännäkösyydestä en tiedä, mutta on ne ainakin mun näköisiä. :D Eikä turhaan tullut tuntia jos toistakin räpellettyä Illustratorin kanssa. Oon itekin aika tyytyväinen lopputulokseen.

   Ja kiitos ylipäänsä palautteesta, kannustaa julkasemaan jatkossakin kuvia näistä räpellyksistä, kun edes jotakuta kiinnostaa. Siis muita kuin itseäni. \o/

   Poista
 2. Tää on ihan huisin upea printti, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khi, kiitti! Oottelen vaan et josko tulee Joku Disni haastamaan mut oikeuteen hahmojen käytöstä. En sentäs Mikkiä laittanut tuonne, vaikka vähän harkitsin kuulle korvia. :EEE

   Poista
 3. Siistin näköinen printti, ihanat värit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkistä oli itseasiassa tarkoitus tulla vieläkin pinkimpi, mutta tökötti rupes näyttää purkissa turhankin punaiselta, en uskaltanut sekoitella vahvempaa väriä. Kuitenkin tuo osoittautui kuivuessaan melko vaaleahkoksi pinkiksi. Enkä tietenkään jaksanut kokeilla erikseen väriä.... uups. Mutta hyvä se on noinkin! :3

   Poista
  2. Niin no, nuissa aina miettii, että miten paljon sitä väriä uskaltaa laittaa. :) Joskus muuten kouluaikaan tein hienon räiskyvän punaisen värin, että saisin painettua mustaa puuvillaa sillä... Tunnit ehti loppua, ja kankaanpainannan ope sano, että laita se väri ilmatiiviiseen purkkiin, kyllä se säilyy viikon ajan. Noh, kyllähän se periaatteessa säilyi, mutta se väri oli muuttunut viikon aikana beigeksi. :O Oli sen verran lälly väri, että annoin sen värisekoituksen luokkakaverille, joka tykkäs siitä enemmän. :D Onneks sentään muut värit ja kankaat onnistuivat, hitsi kun ois kiva useammin painaa kankaita kotona. :>>

   Poista
  3. Mitähän väriä sä oot oikein käyttäny, ko meillä tuol painoluokassa pyörii noita valmiiks sekoiteltuja värejä, jotka on ainakin vuoden ollut lasipurkeissa ja ihan kirkkaasti säilyttäneet värinsä. Mullakin oli nuo semmosessa perus muovirasiassa vissiin neljä viikkoa sekoiteltuina, eikä väri muuttunut miksikään.

   Poista