tiistai 19. maaliskuuta 2013

Päivän banderollit.

Osallistuinpa tänään mielenosoitukseen!
AMK sekä lukiot ja amis yhdessä järjestivät mielenosoituksen osana valtakunnallista Näpit irti opintotuesta! -kampanjaa.


Tapahtuman Facebook -sivua lainatakseni:
"Mielenilmauksella vastustetaan opintorahaan kohdistuneita leikkaussuunnitelmia. Kaikille opiskelijoille on turvattava oikeudenmukainen ja kohtuullinen opintotuki, joka mahdollistaa kokopäiväisen opiskelun. Nyt on aika nousta ylös pulpeteista, jotta opiskelijoiden viesti päättäjille menee perille!"


Itse piipahdin vain pikaisesti paikalla kuuntelemassa opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan puheen sekä ministeri Arhinmäen terveiset, juomassa kahvit ja näpsimässä parit valokuvat.
En ollut oikein pukeutunut sään vaatimalla tavalla, joten kylmä ja tunnottomat sormet ajoivat mut äkkiä kotiin.


Tarttuipa pikavisiitillä mukaan leipäkin, sillä tapahtuman yhteydessä järjestettiin nälkäisten opiskelijoiden leipäjono. Paikallinen leipomo jakoi opiskelijoille leipäpusseja ilmaiseksi, sillä kuun loppu lähenee ja tilit alkavat ammottaa tyhjyyttään laskujen ja vuokrienmaksun jälkeen jo tässä vaiheessa kuuta.
Opiskelijat kun elävät köyhyysrajan alapuolella lähes poikkeuksetta.


Jos asia kiinnostaa enempi ja haluat mukaan huutelemaan ja heiluttelemaan plakaatteja, Helsingissä järjestetään 20.3. suurmielenosoitus aiheesta.
Tapahtuman sivut löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti