sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tuuppa Kuusaalle!

Pakko kyllä heti alkuun todeta, et ei oo musta urheilukuvaajaks.
Huhhuh, tykkään enempi paikallaan pysyvistä kohteista.


Lauantaina pelattiin Roller Derbyn SM-cupin toinen pläjäys Kuusaalla, ja kun kerran Kouvostoliitossa kerran tapahtuu, olihan se pakko lähtä paikan päälle kannustamaan oman kaupungin joukkuetta!


Katsomo oli varsin täynnä heti alusta lähtien, ja kannustusjoukkoja oli saapunut kauempaakin.
Hieman jopa harmitti Helsinkiläisten puolesta, sillä sieltä suunnalta ei ollut oikein ketään mukana ainakaan kannustuksen vähyydestä päätellen.


Ekassa pelissä kohtasivat Helsinki ja Tampere. 
Mulle tää oli eka kerta kun näin ylipäätään pelin livenä, joten eka peli meni enempi lajiin tutustuessa.
Perusjutut oppi melko äkkiä, mutta tuomaripeli on edelleen iha käsittämätöntä.
Porukkaa istui jatkuvasti jäähyllä syystä X.


Eräs katsomossa istunut kaveri kommentoi, että peli menee ihan ohi kun tuomareilla on liian hyvät perseet... :D


Helsinki nyt oli ihan ylivoimainen pisteissä kuten odottaa saattoikin vaikka Tampere taisteli kyllä urheasti vastaan.
Eikä pieneltä draamaltakaan vältytty.


Ja se mitä lähettiin oikeasti katsomaan!


Kouvola vs. Lahti.\o/


Padamppamppaa.
Tykkään Kouvolan joukkueen teemaväreistä.


Ässä tulee, varokaa!
Juuri ennen Kouvolan peliä yleisö tuppautui ihan täyteen, ja homma meni ihan hulluksi.
Yleisö oli niin totaalisesti messissä!
Itse vain epäonnekseni istuin keskelle Lahtelaisporukkaa...
Oli vähän orpo olo.


Toisen välierän loppupuolella oli jännät paikat.
Harmi vain Lahti pääsi repäsemään itsensä tuosta vielä kunnon keulille ja lopulta voittoon.
(pisteistä puuttuu satanen kummankin joukkueen pistesaldosta)


Mutta oli kyllä siistiä päästä paikan päälle katsomaan.
Lainatakseni erästä naamakirjakommentoijaa; "ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua."
Lähtisin kyllä uudestaankin, ja toivon ehottomasti Kouvostoliitolle menestystä cupissa. 

13 kommenttia:

 1. Meinasin jo mussuttaa, että miksei Oulussa ole derbyjoukkuetta, mutta sitten googletin ja löytyihän se!

  Sivusta mahtavia meininkejä seuranneena on kyllä pakko päästä mukaan touhuun... >__>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Mulla ei kyllä oo mitään intressejä liittyä porukkaan. Ahistaa ajatuskin tommosesta tönimismeiningistä ja turvalleen kaatumisesta ja loukkaantumisista ja kaikkea. Tuomarointi vielä vois olla ihan mielenkiintostakin, joskin kun eilen kuunteli sitä palautteen määrä yleisöstä, ni huhheijjaa. Siinä on kyllä vihattuja ihmisiä... :D

   Poista
 2. Haha, jos pelaaminen ahdistaa ja pelkäät pelaajien vihaa tuomaroidessa ( ei me vihata tuomareita, vaan rakastetaan niitä, luullaan vaan usein olevamme niitä parempia tuomaroinnissa ;) ) niin aina voi tulla vaikka toimitsijaksi! NSO-ihmisiä ei ole koskaan liikaa tarjolla! :D

  Terveisin satunnainen stalkkeri Kouvolan joukkueesta

  ps. kai sie kuitenkin kannustit kovasti Kouvolaa siellä lahtelaisten keskellä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta kai mä väitin vastaan niille lahtelaisille ihan urakalla! Meinasin vain jatkuvasti saada jonkin ruumiinosan naamalleni kun siihen ilmaantu joku yli-innokas kannustaja huitomaan... :DDD

   Enkä mä pelkää pelaajien vihaa, yleisö oli paljon pelottavampaa. :DDD

   Poista
 3. Hyvii kuvii oot saanu! Pakko sanoo tosta yleisöstä, että tää oli monen tuomarinki sanoin paras ja äänekkäin yleisö IKINÄ missään Suomen derbymatsissa! Hyvä Kouvola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu tänks. Katsomossa oli kyl ihan uskomaton fiilis!

   Poista
 4. Tervetuloa tuomaroimaan! Uskoisin blogikirjoituksesi perusteella sinun pärjäävän hyvin vaikka pelin päätuomarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Enpä tiedä tuosta. Oon kyllä useesti varsinainen sääntöjenviilaaja ja tarkkailija, että kaipa se hommakin sopis mulle. :D

   Poista
 5. Derbytuomarina pitää sen verran huomauttaa, ettei se oo tuomareiden vika jos penkillä istuu porukkaa, vaan niiden pelaajien jotka tekee niitä rikkeitä.

  Maailmalla derbytuomareita arvostetaan todella paljon niin pelaajien kuin katsojienkin puolesta. Matkustellaan kumminkin omilla rahoilla auttamaan muiden maiden liigoja ja mitään muuta lajia dissaamatta tän lajin tuomaroiminen on todella haastavaa ja aikaavievää. Aina tullaan pelin jälkeen kiittelemään yms. Tää nyt on vaan tätä perussuomalaista junttikulttuuria, että tuomari on mulkku vaikkei mitään "väärää" tekiskään. En silti valita, oon tyytyväinen, että derby alkaa saada muitakin katsojia Suomessa kuin vaan muita pelaajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tota tarkotin että katsomossa olijat ne niitä inhoja olivat, ei missään tapauksessa tuomarit! Oikeesti ymmättän ton tuomaroinnin arvostuksen, se että pystyy seuraamaan peliä tarkkaan ja tekemään ne nopeat päätökset on ihailtavaa.

   Tää tosiaan oli eka peli jota ikinä olin paikan päällä seuraamassa enkä muutenkaan sääntöihin ole tutustunut vaikka lajin kehitystä olen ulkopuolisena muuten Suomessa seuraillut.

   Poista
 6. Dagger: en usko että tekstin kirjoittaja tarkoitti tuomareiden tekevän virheitä, vaan ettei nopeatempoisesta lajista ole vielä niin kärryillä, että mistä rangaistukset oikeasti tulivat.

  Mä olen hyvilläni tapahtuman yleisöstä. Roller Derbyn on syytä varautua siihen, että ei olla missään kehdossa ja yleisöstä tulee ilkeitäkin huuteluita. Tuomarit on puusilmiä kaikissa muissakin lajeissa ja niin kauan kun homma on pelkkää huutelua niin siitä ei tarvi välittää. Kaikki kunnia kyllä derbytuomareille, ilman heitä ei yhtäkään peliä pelattaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Ja on ihan ymmärrettävää ettei tuomaritkaan pysty ihan jokaista senttiä kentältä valvomaan. On ihan eri asia tuijottaa sitä yhtä kohtaa katsomon alapuolella sieltä ylhäältä ja huomata jokin rajanylitys tjsp kuin seurata kentäntasolta kaikkien pelaajien tekemisiä.

   Hienoa että laji saa lisää katsomoa. Harmi vain paikallinen sanomalehti ei tainnut noteerata mitenkään sm-tason kisoja kotikaupungissa...

   Poista
 7. Dagger: Yleisöstä seurasin tapahtumaa ja se kyllä elävöitti peliä kummasti kun katsojat huutelivat tuomareille puusilmää. Enkä usko että pelejä tuomaroinneilla olisi itsetunto niin alhaalla että siitä noin ottaisivat itseensä. Kyseessä kuitenkin oli käsittääkseni lauma Suomen parhaimpia tuomitsijoita.

  VastaaPoista