lauantai 25. toukokuuta 2013

Kesätyttö.

Ostin joskus lopputalvesta paikallisen halpiskangaskaupan ale/loppuunmyynti/jokuhalpahintatarjouskasasta vajaan pari metriä kauniisti kuvioitua kangasta ajatellen, että jotain kesävaatteitahan tästä voisi tehdä.

Kuvio on kaunis, mutta ikävä kyllä materiaali on jotain tekokuitua, (en osaa vieläkään pelkän tunnun perusteella määritellä eikä me ehitty nytkään koulussa tehdä niitä polttokokeita, että voisin testata) joten todennäköisesti melko hiostava materiaali on loppujen lopuksi kyseessä. 

Mutta sain kuin sainkin kaksi ihan mukiinmenevää lörppövaatetta aikaiseksi. Ja muistin taas, miksi vihaan trikoon ompelua.


Ensimmäisenä tein mekkosen. En ole omistanut kesämekkoa aikoihin, ja ajattelin et jos nyt tänä kesänä vaikka Kaijjaanissa tarkenis hieman kevyemmälläkin vaatetuksella. Olen kuitenkin kaikesta kalpeudesta huolimatta kesän lapsi ja rakastan lämpöä, kuhan sitä ei ole liiaksi.


Kaavan nappasin Suuren Käsityölehden jostain parin vuoden takaisesta numerosta ja poistin muutaman ylimääräisen sauman sekä väljyyttä, kun tämä oli kankaalle tarkoitettu kaava. Olis mulla omatkin neulekaavat jossain ollut, mutten jaksanut lähteä  etsimään niitä mistään kaappien syövereistä.


Mekon jälkeen kangasta jäi vielä neliön kokoinen pala, ja mietin et turhaan tätäkään nyt survoo kaappiin.
Hetken mietinnän jälkeen totesin, että mullahan on kaapissa kivanmallinen vesiputouskauluksinen paita, joka ei kyllä väriltään ole enää ihan ominta minua.

Joten piirsin kaavat paidan avulla ja tässä se nyt sit on. 
Edessä melko avara vesiputous, takana myöskin melko avoin selkämys, jota on tukemassa solmittavat nauhat. Helma on ihan perinteinen paidanhelma.


Harvoin sitä tulee ajateltua, mutta eilen kiskaistuani tuon paidan, hippihousut ja jakun päälleni, totesin että hei oon ihan kokonaan omatekemissä vaatteissa.
Jännää.

6 kommenttia:

 1. Todella kauniita molemmat mekot :) Tykkään todella paljon tämän toisen mekon pääntiestä ja selästä! Tulee, jotenkin ihanan kevyt ja ilmava olo niistä :) Vähän sellanen keiju tyyli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään tuosta vesiputouksesta oikeastaan enemmän. Se on mukavan erikoinen olematta kuitenkaan yliampuva, ja tuo helposti näyttävyyttä asuun kuin asuun.

   Poista
 2. Nättejä molemmat, mutta myönnettäköön, että tykkään minäkin enemmän tuosta paidasta. Vesiputous on aina kiva ja selkäpuoli nauhoineen todella tyylikäs. Wau.

  VastaaPoista
 3. Ihania ompeluksia! :) Trikoon ompelu on kyllä omaa luokkaansa, mut on se silloin tällöin mukavaa, jos vaan sujuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khi. :3 Ei semmosen napakan puuvillatrikoon ompelussa mitään, mutta kun tässäkin tapauksessa oli kyse semmosesta plöröstä, ettei tosikaan. Varsinkin tuo kahden eri trikoon yhdistäminen oli mielenkiintoista. Mutta on trikoissa omat hauskatkin puolensa!

   Poista