torstai 7. elokuuta 2014

Kouvo La Actropolis #3

Kuvapläjäys pelkkää miun naamaa. 
Ja sitä pukua, josta jo hieman välätyttelinkin yksityiskohtakuvaa.

Päätin jo alkukeväästä kun törmäsin tähän tapahtumaan tehdä itselleni asun.
Vielä heinäkuun alussa en ollut ollenkaan varma uhkauksen toteuttamisesta. Pistäydyin kuitenkin kangaskaupassa ja kun ostoskoriini päätyi paria eri väriä pellavaa, niin pakkohan se oli.Ostin pukuhistoria -kurssin inspiroitumana itselleni Sarah Thursfieldin The medieval tailor's assistant -kirjan, ja kaikkien kolmen vaatekerran kaavan suuntalinjat ovat sieltä. Pohjakaavaksi otin oman paitapuseron kaavan, jonka kuosittelin kirjan mukaisesti. 

Alimmaisena on siis pitkähihainen, polvipituinen, valkoinen aluspaita. Seuraavaksi on tuo harmaa aluspuku, jossa on keskellä edessä nyöritys ja hihansuissa napit melkein kyynerpäähän asti. Päällimmäisenä on helvetinikkunallinen päällyspuku laahaavalla helmalla.
Pääpanta on kaulakoru Glitteristä, mihin ompelin pätkän kuminauhaa takaraivolle.
Hiukset ovat kokonaan omat, ei oo tekolettejä matkassa mukana. 


Luokkakaverini P osallistui karkeloihin myöskin itsetehdyllä asulla.
Vahingossa mätsäsimme oman päällyspukuni ja P:n aluspuvun värityksen suhteen. 

Selailin eräällä kojulla Keskiajan puvut -kirjaa, ja taidanpa hommata sen omaankin hyllyyni.
Nyt mulla on sen verran hyvä aluspuku, että tohon päälle saa tehtyä vaikka minkä näkösen päällyspuvun.
Vielä ei ihan keskiaikakärpänen purassu niin pahasti, että edes harkitsisin kaikkien ompelua käsin ja täysin 1:1, mutta muuten voisin kyllä osallistua tämmösiin tapahtumiin muulloinkin.


Lauantaina tosiaan oli se Trullien ja Druidien yö. Iltapäivästä huomasi, että rupes kävijäkunta hieman vaihtumaan alueella. Lapsiperheet lähtivät kotiin, ja keikkoja katsomaan tulleet saapuivat paikalle.
Alkoi olla jo hieman semmonen fiilis, että kuka ei kuulu joukkoon... :D

Kun lauantaina vietti jotakuinkin viisitoista tuntia toi kohtalaisen painava ja lämmin puku päällä, ei sunnuntaiaamuna huvittanut enää pätkääkään kiskoa vaatetta päälle.
Kiskoin kuitenkin.


Sunnuntaina iltapäivästä otetussa kuvassa huomaa jo, että hieman väsyttää...

Viikonlopun ainoaksi shoppailuksi jäi kuvassa näkyvä kaulakoru. 
Myyjä, jolta sen ostin, kertoi jo edellispäivänä meinanneen juosta perääni kauppaamaan kyseistä korua, kun se mätsää asuuni aika täydellisesti. 

4 kommenttia:

 1. Jos kiinnostaa, käy liittymässä ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1480775218831688/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naah, en oo oikein tommosten ryhmien ystävä. Kiitos kuitennii tarjouksesta!

   Poista
 2. Vautsi, hyvältä näyttää! :) Tekemistä puvussa on varmasti ollut, mutta varmasti opettavaistakin ryhtyä tekemään vähän erityylisesti kuin yleensä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsähän koko asukokonaisuus koostuu lähes pelkistä suorista saumoista. Mielenkiintosinta oli ehkä rikkoa ajatusmaailma "rintamuotolaskos on aina oltava", koska keskiajallahan semmoset oli ihan tuntematon käsite. Nyt jos ryhtyisin tekemään samaa asua, tekisin ehkä muutamia juttuja toisin, mutta muuten oon kyllä lopputulokseen tyytyväinen!

   Poista