keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Irlanti #2 Kilkenny&Tramore

Kilkennyyn saavuttuamme nälkä oli jo karmea.
Opaskirjana meillä oli Lonely Planetin Irlanti -kirja, josta valitsimme ensimmäisen lounaspaikkamme Cafe Solin. Vielä ei lähdetty Fish and chips -linjalle, vaan ruuaksi valikoitui alkukeitto ja kalaa kauden vihannesten kanssa. Kuvattu ei oikeastaan yhtäkään ruokaa koko reissun aikana, eli voitte vain kuvitella miltä annokset on näyttänyt.

Mutta siis, jos liikutte Kilkennyssä, oli Cafe Sol lounaspaikka oikein jees, sijainti sopiva ihan keskustassa pienellä sivukadulla, ja ilmeisesti myös paikallisten suosiossa vakiasiakkaiden määrästä päätellen.

Turisti ja opaskirja Kilkennyssä

Kilkennyn keskusta

Vatsat täynnä käpöteltiin Kilkennyn linnalle. 
Opiskelijat huom! 
Kannattaa ottaa opiskelijakortti mukaan, sillä nähtävyyksiin pääsee lähes poikkeuksetta opiskelijakortilla huomattavasti halvemmalla, yleensä muutaman euron hintaan.

Ulkoapäin linna oli melko tajuttoman näköinen, ihan kun olisi Harry Potterin maailmaan hypännyt massiivisen linnan ja valtavan nurmikkokentän keskelle. Linnan sisältö sen sijaan ei ollut järin kummoinen.

Kilkenny Castle joelta nähtynä

Linnan torni

Kalustetut huoneet olivat toki ihan kivoja, mutta pari kertaa Pietarin Eremitaasissa vierailtuani olivathan ne aika laimeita. Eli ei välttämättä sisäänpääsymaksun arvoinen, mutta pihalla kannattaa ehdottomasti vierailla.

Kilkenny oli vain välietappi matkallamme, sillä seuraava majapaikkamme sijaitsi Tramoressa.
Tramoreen päästäkseen piti ajaa Waterfordin kautta, joka kyllä yllätti tietöillään, liikenteen määrällään ja muutenkin suuruudellaan. Irlannissa ei nimittäin tunneta kiertoteitä, vaan kaikki suuretkin valtatiet kulkevat ihan kaupunkien ja kylien keskustojen läpi, mikä aiheutti välillä melkosia liikennetukoksia matkalla.
Paikoitellen tuntuikin, että satutaan aina ruuhkaan, oli kellon aika mikä tahansa.

Kilkenny Castle

Kilkenny Castle ja teemavärin mukainen pukeutuminen

Beach Haven YHA -löytyi viiden minuutin kävelymatkan päästä keskustasta. Huone oli hyvin pieni, kerrossänky ja oma pesuallas. Suihkut ja vessat löytyi kerrosta alempaa. Kamat sisään ja kävelylle keskustaan.
Päivällispaikaksi valikoitui Vee Bistro, johon satuimme vähän typerästi avausaikaan. Jouduimme nimittäin odottelemaan melkein tunnin ruokaa.

Irlantilaiset yleensäkin söi kaikki ruokansa hirmu myöhään. Yleensä aamiaista, kun itse olisin halunnut jo lounasta.
Suomessa kun on tottunut hyvin aikaiseen ruokarytmiin, ottaen huomioon että kello Irlannissa oli vielä 2 tuntia vähemmän, meinas nälkä välillä iskeä.

Pikkuruinen huoneemme

Takaisinpäin kävellessä kävimme ruokakaupassa ostamassa hieman elintarvikkeita, sillä kahdesti päivässä ravintolassa syöminen on hieman kallista pidemmpän päälle, ja kaikista hostelleista kuitenkin löytyy keittiöt käytettäväksi.

Käytiin vielä iltakävelyllä haistelemassa merta ja tivolitunnelmaa ennen nukkuman käymistä ja teimme reittisuunnitelmia seuraavaksi päiväksi.

Whee!


2 kommenttia:

  1. Vau, minkä näköistä! :) Kolmanneks alimmassa kuvassa ihanat portaat, tuolla kyllä kelpais kuvata asuja ja muuta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ois kyllä aika epikset maisemat käydä ottamassa asukuvia. Noita portaita vastapäätä oli nimittäin linnan puutarha eli suihkulähdettä ja valtavia ruusupuskia löytys linnan lisäksi. :D

      Poista