maanantai 8. syyskuuta 2014

Irlanti #3 Cashel&Cork

Waterfordista lähdimme melko aikaisin ajelemaan kohti Cashelia ja siellä sijaitsevia nähtävyyksiä. 
Ajeltiin takaisin Waterfordin läpi, eikä kaupunki tällä kertaa ollut läheskään niin paha, kun kaikki tuntuivat olevan vielä nukkumassa.

Navigaattori valitsi jonkun pikkutien pääteiden sijasta, joten noudatettiin ohjeita ja päädyttiin hyvinkin tyypilliselle paikallistielle. Nopeusrajoitus 80 tai 100 km/h, näkyvyys 0 ja tien leveys n. 1,7 auton leveyttä. 
Eteen sattui myös traktori, ja oli ihan mielenkiintonen meininki.


Kapeat tiet, huono näkyvyys, hullut nopeusrajoitukset...

Fethardin muuri

Ei tarvinnut ajaa Cashelille asti löytääksemme ensimmäisen linnan. Satuimme nimittäin paikasta mitään tietämättä kylään nimeltä Fethard ja huomiomme kiinnitti valtava keskiaikainen muuri, ja sen takana kohoava kirkontorni. 
Auto tien varteen parkkiin ja tutkimaan.

Muuria ihmeteltyämme lähdimme kiertämään sitä ja päädyimme keskelle pientä ja sievää kylää. Eräs ystävällinen paikallinen rouva (jonka murteesta ei meinannut ottaa mitään tolkkua) kertoi, että kirkon portti on tällä hetkellä auki, että menkää vaan rohkeasti sisään. Kiitimme vinkistä ja painelimme portista sisälle. Käyskenneltyämme hetken kirkon pihamaalla pihalla työskennellyt puutarhurimies kysyi josko haluaisimme kurkistaa kirkkoon sisälle. Mies avasi meille ovet ja esitteli kikon sisäosaa, joka oli hämmentävän vastaava kun meillä kirkot, sekä vielä kirkon yläkerrassa olleen pienoismallin kylän keskiaikaversiosta. 
Huippua!

Fethardin muuri

Kylä on imaissut jäljelle jääneet osat muurista sisäänsä aika luovasti

Holy Trinity Church, Fethard

 Erinäköisestä ulkomuodosta huolimatta Holy Trinity Church on hyvin samantyyppinen sisältä kuin meidänkin kirkkomme

Jatkoimme matkaa Casheliin ja onnistuimme missaamaan Rock of Casheliin vievän tien, joten ajelimme kylän ympäri toiselle nähtävyydelle Hore Abbeyn raunioille.

Rock of Cashelille köpöttelimme keskustan yleisöparkista. Satuimme sisään linnaan juuri englanninkielisen kierroksen alettua, joten päästiin hyvin messiin ja saatiin linnasta enemmän irti kuin itsekseen tutkiskelemalla. 
Linna oli kyllä komea, joskin restaurointityöt hieman häiritsivät ulkonäöllisesti, kun puolet linnasta oli rakennustelineiden peitossa.

Hore Abbey
Hore Abbey

Rock of Cashel ja rakennustelineet
Rock of Cashelin kappeli, jossa yritetään estää mikrobeja tuhoamasta jäljellä olevia vähäisiä seinämaalauksia

Lounaan söimme John J Feehan -pubissa. Todella hyvä pubilounas!
Joskin todettiin jo nyt, että niinkin isoksi perunamaaksi Irkut ei osaa kyllä tehä ranskiksia. 

Cashelista ajelimme vielä Corkiin majapaikkaamme Cork International Hostelliin
Jännä yö edessä, yövyttiin nimittäin eri dormeissa. J miesten dormissa ensimmäisessä kerroksessa, miä toisessa tyttöjen versiossa. 
Ja taas kävelylle keskustaan päin.

Corkin katuja, tyylit iloisesti sekaisin

Cork UCC jossa voit tuntea olevasi oman elämäsi Harry Potter

The English Market

Poikettiin mm. Corkin yliopiston kampukselle. Oli hieman kateutta herättävät opiskelumaisemat.
Keskustasta löydettiin English Market -kauppahalli. Tunnelma oli ihan mieletön, paljon pieniä paikallisia myyntituotteita. Opaskirjasta bongattua Cashel Blue -homejuustoakin löytyi hyllystä, jota ei Cashelista kuulemma juuri löydä. Pala lähti mukaan ja maistui iltapalalla varsin mainiolta. 

St Fin Barre's Cathedral


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti