sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Irlanti #7 Lisdoonvarna

Tähän mennessä matkalla säät suosivat todella. Aurinko paistoi lähes päivittäin ja lämpötila kieppui +16 paremmalla puolella.
Mutta nyt onni kääntyi. Aamulla huone tuntui ekstravilpoisalta ja kostealta ja ikkunaverhojen raotus paljasti syyn. Täysin harmaa maisema ja vettä kaatamalla.
Onneksi kyseinen sää sattui nimenomaan tälle päivälle, koska tiedossa oli joka tapauksessa pisin automatka.

Harmi vain, koska ajoreittimme kulki Connor Passin eli maan suurimman vuoristosolan läpi.
Olis voinut olla melkoset näkymät, mutta me nähtiin vain harmaata ja sumua.

The Connor Pass

Tarbert Bridewell Jaill & Courthause

Lisäksi jatkuva sateenropina sai aikaiseksi kamalan vessahädän. Suomalaisena on tottunut, että kämäsimmälläkin huoltoasemalla on asiakaswc.
No, irkuilla ei ole.
Kierrettiin neljä huoltoasemaa ennen kuin löydettiin vessa! Applegreen -huoltoasema pelasti.
Muutenkin oli moneen huoltoasemaketjuun verrattuna paljon mukavampi mesta. Suosittelen!

Emme halunneet kiertää Limerickin kautta rantoja pitkin, sillä se olisi pitkittänyt ajomatkaamme huomattavasti. Sen sijaan päätimme ylittää lahden lautalla. Pysähdyimme kuitenkin ensin Tarbertissa Bridewell Jail & Courthouse -museossa. Vanha vankila, aidon kokoiset nuket lavastukset löytyi tästäkin museosta. Nälkävuosien aikaan rangaistuskulttuuri on kieltämättä ollut aika mahdoton!! Pikkujutuista voi saada mm. karkoituksen Australiaan.

Autolautalla jännämeininki

Cliffs of Moher

Jättihostellihuone, ja ensimmäinen parisänky!

Autolautta vei meidät Killimeriin, josta jatkoimme matkaa Kilkeen kautta kohti Cliffs of Moheria. No, vettä satoi vaakatasossa ja kaikki oli aika kurjaa. Olisi voinut jättää kyllä käymättä, Islannissa näki paljon siistimpiä kallioita, eikä niistä tarvinnut maksaa.

Yöpyminen meille oli varattuna Lisdoonvaarnasta, The Burren hostellista. Todella siisti paikka ja aivan hulvattoman kokonen huone. Meillä nimittäin oli kaksi kerrossänkyä + parisänky! Meinattiin jo tottumuksesta nukkua eri kerrossängyissä... Haha!


To-del-la hyvää siideriä!

Hostellin supermukava respatäti kertoi meille paikallisista aktiviteeteistä, ja mainitsi että viereisessä kylässä on meneillään Irish Craft Beer Festival. 
Soitto paikalliselle taksiyrittäjälle ja sinne siis!
Festareiden sisäänpääsymaksu sisälsi tuopin, jonka sai ottaa matkamuistoksi.

J maisteli monen montaa 3 euron olutmakua, kun itse keskiyin nauttimaan vihdoin ja viimein jostain muustakin kun Bulmerssista, nimittäin Stonewellin siideri, ah! Harmi, ettei tätä saa mistään Suomesta, eikä oikein Irlannistakaan. 

J:kin sai olutta

Muutenkin festareilla oli tosi hauska tunnelma. Mukana oli ihan jopa lapsiperheitä, taitavat muusikot musisoivat pitkin iltaa ja työntekijöiden kanssa pääsi hieman maistamaan sitä kuuluisaa irlantilaista vittuilukulttuuria, josta opaskirjamme niin mainitsi. 

Huomas kyllä matkaillessa taas, kuinka erilainen asiakaspalvelukulttuuri tuolla on. Ihan eri naamalla ja asenteella  jutellaan ja palvellaan ihmisiä. Taksikuskikin "unohti" laittaa mittarin takaisintullessa päälle ja laskutti n. puolet menomatkan hinnasta, koska ollaan jo vakiasiakkaita.

Livemusiikkia koko ilta, toimii!

Kuvataiteilija taltioi bändin soiton suoraan kankaalle


// Pistin ulkoasun uusiksi, keskitin tekstin eri paikkaan ja suurensin kuvia. Onko parempi vai miellyttääkö edellinen enemmän? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti