tiistai 7. lokakuuta 2014

Historiallinen puku, vihdoin!

Keväällä meillä oli koulussa sekä korsetti että historiallisen puvun suunnittelu ja toteutus -kurssi heti pukuhistorian kurssin perään. Tehtävänä oli perehtyä tarkemmin johonkin historialliseen aikakauteen, ja valmistaa joko "oikea" historiallinen puku, tai historialliseen aikakauteen perustuva mallisto. 

Itse halusin tehdä sen historialisen puvun, käyttää historiallisia kaavoja ja tehdä ulkomuodoltaan selkeästi "oikeanlaisen" puvun, vaikka värimaailma ja tyyli sinänsä ei ole lähelläkään sitä oikeaa aikakauden väritystä. Enempi mentiin ehkä Tim Burtonin maailmaan tämän kanssa. Puvun mallihan on siis nimeltään Robe a l'Anglaise, ja vuosi jotakuinkin 1785-90.

Materiaaleiksi valitsin luonnonmateriaaleja (muovinappeja lukuunottamatta, en löytänyt tähän hätään sopivia metallinappejakaan). Koristenauhan helmaa ja hihansuita valmistin käsin muilla tunneilla ompelemalla. Projektiosaamisen tunnit hyötykäyttöön... Päällyskangas on muuten ostettu Ikeasta!

Alusvaatteista kerroinkin jo päivähaasteen kuudentena päivänä. Koko asu siis koostuu alustunikasta, alushameesta, korsetista (jossa n. 26 metalliluuta...) päällyshameesta, huivista sekä raidallisesta jakusta. 

Puku valmistui jo keväällä ennen kesälomille jäämistä, mutta on siitä asti riippunut vain nuken päällä odottamassa viimeisiä kiinnityssolkia (jotka ompelin viisi minuuttia ennen puvun kuvauksiin pukemista) ja hihojen laskokset ovat edelleenkin kiinni vain nuppineuloilla.... Heh.

Muutenkin koko kuvaus järjestettiin supernopealla aikataululla, tarvitsin nimittäin nämä kuvat tiistain äidinkielen esitelmään, ja kuvat otettiin siis maanantaina illalla puvustuspalaverireissun jäljiltä. Soitin vain äkkiä alakerran naapurille, että nyt tuut tekemään jotain näille mun hiuksille ja kiskomaan korsetin päälle. Kuvat on otettu meidän takapihalla, ja kuvaajana toimi itse J. 


Välillä fiksailtiin hiuksia. Tai siis tuhottiin alkuperäinen kampaus ja kokeiltiin vähän vapaampaa tyyliä.

Tämmöstä jälkeä saatiin sitten äidinkielen esitystä varten! Ja puin muuten ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan puvun ylle. Melko mieletön fiilis! 

//Btw, sain vihdoin liitettyä itseni Blogloviniin.
Follow my blog with Bloglovin

6 kommenttia:

 1. Mielettömän upea! Historialliset puvut burton-hengessä on ehkä paras juttu ikinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin Burtonin kova fani, ja tää on kyllä oikein onnistunut omastakin mielestäni.

   Poista
 2. Upea puku! Ei ole kyllä kauas tarvinnut lähteä nuin hienon taustan löytämiseen, jotenkin sopii kuviin kuin nakutettu. Aikamoinen työ varmaan ollut puvussa, mutta lopputulos on todella hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisenä suunnitelmana oli mennä kuvaamaan Anjalan kartanolle, joka on rakennettu siinä 1800-luvun taitteessa, mutta nyt oli aikataulu niin tiukka, että takapiha sai riittää. Eikä se ollut huono valinta sekään! Ei toi työmäärältään eroa juuri perus juhlapuvusta. Menihän tossa aikaa, kun tikkaili luukujia ja poimutti käsin sekä päällyshameen helman että jakun helman, mutta oli se sen arvoista!

   Poista
 3. Aijai, mielettömän upea <3 Ja on tosiaan nuo kuvan taustat ihan nappivalinta, onneksi et kuvauttanut heti silloin keväällä puvun valmistuttua!

  VastaaPoista