maanantai 6. lokakuuta 2014

Irlanti #10 Castlepollard

(Pahoittelut, tämä on täysin tekstipainotteinen postaus. J oli sen verran flunssainen, että kuvaaminen ja paikoissa käyskentely jäi ihan minimiin)

Seuraavana aamuna oli taas tarkoitus jatkaa matkaa eteenpäin. Harmi vain J tunsi olonsa aamulla hyvin flunssaiseksi ja veteläksi, joten päivän suunnitelmat oli pantava hieman uusiksi. Tai no, ei meillä kyllä mitään suunnitelmia sille päivälle oikeasti etukäteen ollutkaan. Majapaikkaa piti tietysti vaihtaa, mutta onneksi ajomatkaa ei ollut mitenkään mahdottomasti.
Pakkasimme kamppeet ja itsemme autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Castlepollardia. Matkalla selailin opaskirjaa, ja yritin keksiä sopivia pysähdyspaikkoja, koska suoraan perille ajamalla olisimme olleet liian aikaisin perillä.

Ehdotin pientä poikkeusta matkalla kaupunkiin nimeltä Carric-on-Shannon, sillä opaskirjan mukaan sieltä löytyisi varsin palkittu lounasravintola Oarsman. Samalla kaupunkistopilla pysähdyimme etsimään J:lle kunnon satsin flunssantorjuntalääkkeitä. Ravintola oli tunnelmaltaan todella viihtyisästi sisustettu, ruoka oli erittäin hyvää ja palvelu ystävällistä, joskin allekirjoittaneella meinasi olla pienoisia ongelmia puheen tulkitsemisen kanssa.

Jatkoimme kohti Castlepollardia ja tällä kertaa yöpymispaikkanamme toimi ihan hotelli. Olikin oikein mukavaa vaihtelua kaiken maailman hostellien jälkeen päästä yltiöpehmeään sänkyyn ja hotellihuoneeseen, jossa on oma valtava pesuhuone sekä suihku, josta tulee lämmintä vettä kun hanasta kääntää. Ja kunnollista vessapaperia!

Päätettiin kävellä Castlepollardin läpi tsekataksemme mahdollista ruokapaikkaa. Keskustan ympäri käveli yhtään valehtelematta 5 minuutissa. Siellä ei nimittäin ollut _mitään_. Mulle tuli siitä ihan mieleen Myllykoski. Täysin kuoleva kaupunki, josta kaikki palvelut ja kaupat on loppumassa. Vilkkain ja parhaiten hoidettu mesta koko kaupungissa oli varmaan hautausmaa.

Päätimme sitte lähtä merta edemmäs kalaan ja ajella n. 20 km päähän seuraavaan suurempaan kaupunkiin eli Mullingariin,. Vaeltelimme siellä pitkin katuja ja valikoimme ravintoloiden ulkomuodon perusteella ravintolaa illaksi. Oliver's ravintolan Early Bird -menu houkutteli meidät sisään asti, eikä suotta. Oli nimittäin valehtelematta parasta ruokaa koko reissussa ja ehkä jopa parasta kanaa, jota olen ikinä syönyt.

En muista, olenko jo aiemmissa postauksissa muuten maininnut, mutta Irlantilaisille on meillä aika yleinen yhdistelmä pankkiluottokortti ihan vieras käsite. Olen ainakin kymmenen kertaa matkan aikana joutunut neuvomaan asiakaspalvelijoita, kuinka käyttää omia kortinlukijoitaan. "Apua, en ole ikinä nähnyt kortinlukijassa tällaista tekstiä? Mitä tälle kuuluu tehdä?" Joo, ihan debitille vaan, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti