maanantai 27. lokakuuta 2014

Virkkuuhulluus iski jälleen.

Käynnistinpäs ensimmäisen kerran koneen puoleentoista viikkoon. Viime viikonloppuna kävin loman alkajaisiksi Jyväskylässä viettämässä viikonloppua M:n, J:n ja kummityttöni T:n luona. Viikonloppu oli oikein rentouttava ja viihdyttävä, mutta kotimatka sujuikin jo huomattavasti ikävämmissä merkeissä, nimittäin lomaflunssahan sieltä taas iski. Joku vain unohti kertoa flunssalle, että koko viikon olisi ollut töitä. Maanantaina kävin yrittämässä, mutta totesin iltavuoron tullessa paikalle että nyt meitsi lähtee sairastamaan. 3,5 päivää meni täysin sohvan pohjalla räkiessä, yskiessä ja kurkkukipua potiessa. Tulipahan katsottua 6 elokuvaa ja noin kolmisenkymmentä tv-sarjajaksoa siihen päälle. Pahin olotila on jo mennyt  pois, mutta keuhkot irti repivä yskä jatkuu, ja nenä vuotaa edelleenkin aika ahkerasti. Ja nyt on jo sentäs maanantai. Ei auta, koulurytmiin on pakko palata.
Mutta värikkäämpiin asioihin!

Virkatessani isoäidinneliöitä päiväpeittoani varten, iski jostain täysin kulman takaa hirvittävä himotus ja kysymys. Voiko matonkudetta virkata isoäidinneliöiksi? Kuinka vaivalloista se olisi? Kuinka paljon tarvisin matonkudetta, sanotaanko, hieman vajaa kolmemetrisen maton tekemiseen? Mistä paikkakunnalta yleensäkään saa matonkuteita, vai saako ollenkaan? Entä värejä? Toimisiko visioni ylipäätänsä?


Intternetti osasi kertoa, että Kouvolassa matonkudetta myy Taito-Shop, joka nykyään sijaitsee kauppakeskus Valtarissa. Kipaisin sinne samantien tsekkaamaan väritarjontaa ja hypistelemään erilaisia mattomateriaaleja. Päädyin ihan perinteiseen trikookuteeseen niin materiaalin kuin värienkin puolesta. Löysin nimittäin melkoiset herkut! Halusin ensin testata ideaani käytännössä ennen kokonaisten vyyhtien ostamista. Onnekseni jämäkorista löytyikin valmiiksi kerittyjä näytteitä pienehköjä palleroita, joista ostin haluamiani värejä testiin. Näistä riitti kuin riittikin useamman neliön virkkaamiseen, jotta ideani hahmottui kokonaisuudessaan. Laskelmatkin tein, että paljonko materiaalia tarvitsisin riittävän suureen mattoon. Seuraavaksi pitäisi sitten käyä hakemassa paljon enemmän kudetta! Rattoisia iltavuoroja töissä luvassa virkkuukoukun kanssa.


Loppuun vielä vinkkinä, että Lahden Kätveä & Tekevä -kädentaitomessut lähestyvät, ja heidän facebook -sivuillaan on meneillään tämmöinen kampanja:

Kaipaatko kivaa lomapuuhaa?
Neulo tai virkkaa konepestävästä 100 % villalangasta tilkku (15*15 cm) ja tuo se tullessasi Kätevä-messuille marraskuussa. Kokoamme tilkuista villapeittoja lahjoitettavaksi Hope-järjestön hyväntekeväisyystyöhön. Pienistä tilkuista kasvaa suuri apu ja jokainen meistä voi olla mukana auttamassa.
Kysy tarvittaessa lisää Taitokeskus Velmasta tai Lahden Messuilta - Kätevässä tehdään yhdessä hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti