torstai 27. marraskuuta 2014

Viisi väriä: Sininen

Toiseksi väriksi valitsin sellaisen värin, jota ei ehkä ensimmäisenä mieltäisi mun sisustukseen ja kotiin. Enkä oikein miellä minäkään, mutta kumman paljon näitä sinisiä asioita vaan löytyi, jotka ovat aina kuitenkin näkysällä ja päivittäisessä käytössä.


Ensimmäinen sininen esineeni vilahtikin jo yhdessä keittiökuvista. Serkkuni opiskeli lukion jälkeen nelisen vuotta Hollannissa ja on siitä lähtien asunut ulkomailla. Nähdään siis kerran vuodessa tai kahdessa, ja viime Suomen reissulla meni vielä omat työni päälle, joten en nähnyt häntä tällä kertaa ollenkaan. Taisin olla muuttanut juuri ensimmäiseen omaan asuntooni, kun hän tuli opiskelujensa lomassa käymään Suomessa, ja toi minulle tuliaisiksi keraamisen puukengän. Kenkä on majaillut milloin missäkin, mutta nykyään se majailee keittiön pikkukaapiston hyllyllä. Sisällä taitaa olla vielä lasiset rukoushelmet. Aiemmin säilytin siinä pitkään morsion heittokumppua, jonka M paiskasi häissään katon kautta naamalleni. 


Toinen sininen asia, melko moniosainen sellainen onkin Kermansaven sininen Oliivi -astiastoni. Ennen rippijuhlia äiti vaati päättämään, että mimmosta astiastoa haluan lahjaksi, jotta tietää mitä sukulaisille vinkata. Ei sillon vielä astiastot kiinnostanut eikä valikoimaakaan ollut kai niin paljoa väreissä kun nykyään. Päädyin sitten tähän. No nyt niitä on kaapissa aika kasa. En todellakaan tiedä, mitä teen mm. neljällä samanlaisella suurella kulholla tai kahdella kalalautasella... Olen mä niistä joskus pipareita tainnut tarjota kahvipöydässä.


Yksi iso sininen möntti kirjahyllyssämme, on suurehko blu-ray -kokoelmamme. Yksi tai kaksi leffaa ei tee vielä järin suurta sinistä massaa, mutta kun noita on jo 150+. niin voidaan jo puhua sinisestä sisustuselementistä, eikö? Jokainen leffa hyllyssä on tarkkaan valittu, yhtään huonoa leffaa ei löydy.


Kuka tunnistaa elokuvan? J:n myöskin leffafriikki kaveri hommasi tämän meille tilailtuaan samalla itselleen jotain julisteita tjsp. Pitkään se pyöri pölyttymässä meidän yöpöydällä, kun ei sille ollut muuta paikkaa. Kuten jo viime postauksessa kerroin, ei me olla saatu kiinnittää seiniin uusia koukkuja, ja nämä nykyiset sijaitsevat todella hämmentävissä paikoissa. Siksi otin näin tiukan rajauksen, eikä kuvassa näy muuta, koska tää on vaan niin typerässä paikassa... Nimittäin kirjahyllyn päällä eikä mitenkään keskitettynä. :DLoppuun vielä se oleellisin, nimittäin ompelukone. En edes ensin muistanut, että tääkin on on osittain sininen, kun pyöriskelin kotona etsien värillisiä asioita. Vaikka tossahan se työpöydällä nököttää aina. 
Seuraavaksi palataan sitten hieman "normaalimpien" värien maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti