maanantai 22. joulukuuta 2014

Viisi väriä: Musta-valkoinen

Neljäs väri tästä haasteesta ei ole väri sinänsä, koska musta ei ole mitään väriä ja valkoinen on ne kaikki. Lisäksi tää on vähän huijaus, koska käsittelen ne yhtenä könttinä, mutta meijän huushollissa nuo kaksi väriä kulkevat sen verran vahvasti käsi kädessä, että niiden erottelu olisi vaikeaa. Siksi siis neljäntenä värinä on musta-valkoinen! Lähtään siis huone kerrallaan liikenteeseen, ja aloitetaan tällä kertaa olohuoneella.


Olohuoneessa meillä on lähes koko seinän mittaiset suuret ikkunat. Koska olohuone toimii meillä viihdekeskuksena, ja ikkunat antaa aika lailla etelään, on hyvät pimennysverhot paikallaan. Leffoja ja pelejä tulee kuitenkin tuijoteltua auringonpaisteen aikaankin välillä. Ompelin kyseiset verhot ihan Eurokankaan tarjonnasta meille juuri tätä kämppää varten, ja molemmilta puolin ikkunaa löytyy reunasta musta ja keskemmältä tuo kuviollinen pimennysverho.


Uuden sohvapöydän ja maton jo esittelinkin joskus aiemmin. Lisäksi televisiotaso noudattaa samaa väritystä, mutta jäi nyt pölyjenpyyhintälaiskuuden takia kuvaamatta. Nämä kyllä raikastivat olohuoneen ilmettä kummasti tummanruskeaan nukkamattoon ja kulahtaneisiin pöytiin verrattuna.


Samaa mustavalkoista kuvioteemaa jatkaa nämä Ikeasta löytyneet kangaspäällysteiset hyllynlaatikot. Aiempi tv-taso kätki sisäänsä peliohjaimet ja ylimääräiset johdot, mutta tv-tason vaihdon jälkeen iski hätä, että minnes nyt piilotetaan roinat. Laatikot kehiin ja homma toimii. Värikoodauksella avokkikin tietää, kummasta laatikosta löytyy mitä. 


Makuuhuoneen puolella ensimmäisenä silmiin pistää mustavalkoinen möykky nurkassa, nimittäin mun historiallinen Tim Burton -pukuni. Siihen se on jämähtänyt nuken päälle. Helppo esitellä kyläilijöille, että mitä mä nyt oikein siellä koulussa puuhailenkaan. Pölyähän se siinä ikävä kyllä kerää aika kasan päällensä, kun juuri muuten ei käyttöä puvulle ole.


Oon aika varma, että mulla olis jossain parempikin kuva näistä meidän Loitsu-lakanoista. Tähän "hätään" en nyt vain kuollaksenikaan löydä sitä blogikuvien syövereistä, joten menköön. Sänkyämme peittää useimmiten nämä musta-valko-harmaat lakanat, koska miellyttävät silmää eniten.Toisena vaihtoehtona sitten pinkit tai violetit kukkalakanat. Ei ehkä enää niin mua. Eikä varsinkaan avokkia. Toiset saman sävyiset parisängyn lakanat voisi ehkä olla aiheellinen hankita. Kuviollinen tai yksivärinen. 


Eräs aamu menin keittämään aamukahvia, ja mitä kauheuksia pöydällä tapahtuikaan! Irlannin tuliaiset olivat villiintyneet, ja sain heidät rysän päältä kiinni. Mitä lie suola ja vampyyrisuola yrittävätkään keskenään tehdä! Häpeäisivät, kun nuin julkisesti pötköttelevät. No mutta, pointti oli joka tapauksessa se, että pöydän päältä löytyy mustavalkoinen vahapäällysteinen liina, sekä musta ja valkoinen suolasirotin.  


Mustavalkoinen on tietysti myös ikäloppu hellamme, sekä näemmä kaakeleiden ja saumauslaastin värinen ero. Keittiön kaapistot ovat uusittu ilmeisesti joku vuosi takaperin, mutta näille ei ole kukaan tainnut tehdä mitään talon rakennuksen jälkeen... Pinkin patalapun ja hanskan, joka unohtui kuvasta, sain tupaantuliaislahjaksi luokkakavereilta. Mustavalkokuviolliset ovat anopilta. Mukavasti yhteensointuvat ja piristävän pinkki yksityiskohta muuten melko musta-valko-vihreässä keittiössä. 

Tällä hetkellä on menossa työpäivä numero 15/16, eli kyllä se joulu sieltä näemmä vihdoin ja viimein tulee. Puvustus on ihan pieniä viimeistelyjä vaille valmis, ja monta koulutehtävää rästissä joululomalle. Työpaikan tulevaisuudesta ei ole vieläkään selvyyttä ja mieleni tekisi kirjoittaa eräästä huonoimmasta asiakaspalvelukokemuksesta nettikaupan osalta hetkeen, mutta asiankin ajattelu ärsyttää. Sen sijaan taidan puurtaa vielä huomisenkin läpi, ja vaihtaa aivot sen jälkeen nollausmoodille. Ruokaa ja viiniä naamariin, vähän lautapelejä ja sen semmosta. Katsotaan ensi vuonna uudelleen niitä koulujuttuja. 


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja voi miten kaatuilleet sirottimet! :D Hienoja yksityiskohtia teillä on niin verhoista lakanoihinkin, ilmeisen hyvä maku. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en niin mausta tiedä, jotainhan tänne on vain tullut keräiltyä. Kai sitä jotain silmää on olemassa, kun just eilen pomo totes, et uuden liiketilan sisustaminen on sit pitkälti mun vastuulla! :D

   Poista
 2. Teidän asunto on kyllä ollut todella upean oloinen tämän postaussarjan aikana. ^^ <3

  VastaaPoista