torstai 26. maaliskuuta 2015

Marimekkotytön paluu.

Elossa ollaan edelleenkin. Kaksi peräkkäistä suurehkoa projektia peräjälkeen on todistetusti hieman liikaa, ja jaksaminen ja kiinnostus on ollut todella kortilla. Nyt voi huokaista niiden osalta, sillä Pikku naisia saa ensi-iltansa tänään. Me käytiin se jo maanantaina tsekkaamassa työryhmän kesken, ja pukujuhlaa on kyllä todella tarjolla! Sain myös viime syksyltä jääneen laajan pukusuunnittelutehtävän palautettua vihdoin ja viimein. Koulun loppuun ei ole enää montaa viikkoa, mutta vajaassa kahdessa viikossa pitäisi saada raavittua syventävän opinnon, eli miniopinnäytetyön tekstiosuus väliarviointiin kasaan. Sanomattakin on selvää, että kasassa on sanoja pyöreitä nolla. Enkä yhtään luonnosta tai kuvaa ole saanut asiakkaalle aikaiseksi. Kjeh.


Yllä oleva kuva on tiistain projektitunneilta, kun päätimme parin ryhmäläisen kanssa yhdessä valmistaa johonkin kurssiin vaadittavat huopahatut. Pienryhmässä työskentely on paljon leppoisampaa ja kivempaa, kun ei tarvi yksin puurtaa ja voi kysellä neuvoja ja vinkkejä muilta, vaikka toki yksinkin pärjäisi. Oli muuten todella ihana valmistaa jotain pientä ja nopeaa, jonka edistymisen näki ja koki heti tilanteessa, ja tietää ettei valmistus kestä kolmea kuukautta! Päässäni mulla on irtileikattu pelkkä lieri ja aiemmin samalla viikolla valmistunut vekkihame, ja luokkakaverini A:n mielestä näytin niin marimekkotytöltä, että oli ikuistettava tämä hetki.

Kuvailin hatun valmistusvaiheet tähän mennessä, kiinnostaisiko teitä postaus aiheesta? Koneelta löytyy myös käsittelemättömät kuvat kahdesta asukokonaisuudesta Pikku naisiin, jotka valmistin. Kolmatta en ehtinyt ja muistanut kuvata ollenkaan, kun tein sen toisen suunnittelijan puolesta viimeisenä viikkona ennen valmistavien harjoitusten alkamista, jolloin pukujen oli jo oltava valmiina.


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo sun vekkihameesi! Kelpuuttaisin myös omaan kaappiin värien puolesta. :)

  Hattupostaus kiinnostaa ja samoin olisi ihana nähdä Pikku Naisia -pukuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erehdyin käymään kangaskaupassa tuhlaamasta aikaa töiden alkua odotellessa, ja törmäsin kankaaseen. Eihän siinä sit muuta voinut... :'D

   Poista
 2. Ihana vekkihame! <3 Ja hattupostaus sun muut kiinnostavat minuakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä tuli mun lempparihame suoraan. Kuvat olisivat molempiin postauksiin käsiteltyinä, nyt kun saisi vielä naputeltua postauksen niiden ympärille. Eilen vietin 7 tuntia kirjoitellen syventävän opinnon verkkokurssia.... phuuuuuh .

   Poista