tiistai 12. toukokuuta 2015

Uniikit pukuluonnokset.

Oon kyllä maailman huonoin bloggaaja ja nettipäiväkirjan pitäjä. Tämä kuitenkin toimii pääasiallisesti itselläni tapahtumakalenterina, joten siihen nähden olen kyllä hävyttömän huono kirjaamaan ylös tekemisiäni. Ollaan tässä parin viime viikon aikana kuvattu muun muassa kaksi lyhytelokuvaa Uneton48:n ennakkokilpailuun, otin jopa kuvia projektien aikana, mutta olenko kirjannut niistä tänne mitään? En. Taidan ruveta samantien käsittelemään noita kuvia, että ne päätyvät joskus tännekin.

Tänään kuitenkin kävin ihan oikeasti Kouvostoliiton ulkopuolella hyvästä syystä, ja kaivelin kameraakin reissussa esille. Luokkakaverini, pitkän linjan vaatetusalan ammattilainen ja teattereiden ja julkkisten puvustaja Riia Lampinen pitää näyttelyä Heinolan Harjupaviljongissa ja kutsui meijät näyttelyn avajaistilaisuuteen. Näyttely löytyy paviljongin yläkerrasta, ja esillä on sekä pukuluonnoksia että muutamia pukuja vuosien varrelta. Avoinna se on paviljongin aukioloaikojen mukaan kesäkuun loppuun saakka. Samaan syssyyn voikin yhdistää vaikka kesäteatterireissun Heinolan kesäteatteriin, jonka puvustus on sekin Riian käsialaa.

Paviljonki jo itsessään on melkoinen nähtävyys. Se on vuonna 1900 rakennettu itämaisvaikutteinen jugendrakennus, ja melkonen rakennus onkin! Sisältä löytyy supersöötti vohvelikahvila ja lahjatavaramyymälä. En ole muistaakseni käynyt Heinolassa juuri linja-autoasemapysähdystä pidempään, joten tämä oli ihan hyvä tutustumisen aloitus kaupungin kanssa. Ulkokuvia mulla ei valitettavasti ole, koska koko vierailumme ajan satoi vettä. Kävi myös toisen luokkakaverin kanssa mielessä, että jos suunnittelisin pieniä häitä jossain Heinolan lähettyvillä, harkitsisin vakaasti ton mestan vuokrausta juhlapaikaksi. On vaan nimittäin söpö mesta melko kauniilla paikalla! No, mutta niitä kuvia.Riian hyvä ystävä ja pitkäaikainen vaateasiakas Irina vetäisi kitaran säestämänä parit kappaleet näyttelyvieraille. Päällään hänellä on Riian mm. verhokankaista ja kierrätyspitseistä valmistettu mekko jostain yhteisen historian varrelta. Myös moni kutsuvieraista oli pukeutunut Riian luomuksiin. Irinan vaatteiden lisäksi esillä oli myös Apulannan Toni Wirtasen sekä Laura Voutilaisen vaatteita. Pukuluonnoksia löytyi sitten enemmänkin ja laajemmalla kattauksella.

Viimeisen kuvan molemmat puvut herättivät kyllä melko ristiriitaisia ajatuksia itsessä. Muistan, kuinka Laura Voutilainen esiintyi euroviisukarsinnoissa tuossa oikean puoleisessa mekossa. Olin 12. Samaten esillä ollut Suosikki-lehden kansi jostain ysikytluvulla. Kannessa Mr.Wirtanen punaisessa takissaan. Olen ollut alle kymmenvuotias. Mieleen on myös jäänyt Irinan skottiruutuinen linnanjuhlapuku. Nyt noiden mieleenpainuneiden vaatteiden suunnittelija tekijä on samalla luokalla kanssani. Mitä?

Kiitos vielä Riia kun kutsuit meidät paikalle, onnea jo saavutetuista ja lisäonnea vielä eteenpäin valitsemallasi uralla. Me tullaan vielä pitkän matkaa perässä, mutta tullaan kuitenkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti