maanantai 12. lokakuuta 2015

Loppukesän rakennusprojekti.

Mulla oli elokuun lopulla kaksi viikkoa kesälomaa. Sää oli oikein kaunis ja lämmin, alkava lukukausi ei vielä painanut päälle ja koko kesän mittaisen sisällä työskentelyn jälkeen oli aikaa olla vihdoin pihalla. Jouten olohan ei kuitenkaan tullut kuuloonkaan. Joten nuo kaksi viikkoa, sekä viikonloput sen jälkeen ovat menneet varsin tehokkaasti mökillä. Siellä on nimittäin ollut meneillään pienoinen rakennusprojekti: äitini 50 -vuotislahja.

Vuosia on ollut puhetta, että mökille pitäisi saada vielä yksi rakennus lisää, jossa olisi oikeasti majoitustilaa. Meillä ei ole koskaan harrastettu ns. mökkeilyä, koska mökille on kotitalolta linnuntietä 600 metriä matkaa, joten ei ole ollut tarvetta. Nyt me lapset olemme muuttaneet pois kotoa, ja joskus voisi tulla kotikonnuille kyläilemään, muttei tarvisi olla yötä porukoiden nurkissa. Samaten kavereiden kanssa voisi viettää aikaa mökillä, kun voisi tosiaan jäädä yöksi.

No nyt on asiaan tulossa muutos, ja ensi kesänä pääseekin nukkumaan mökille muuten, kuin grillituvan lattialle, kuten edelliskesänä J:n kanssa tehtiin.  Olen käynyt pensselöimässä maalia seiniin ja kattoihin sekä lakkaa lattioihin, villoittamassa kattoa ja välilaipiota, sirkkelöimässä kattopaneeleita ja koolaamassa lattiaa ja mitä vielä. Ja nyt alkaa olla listojen laittoa ja viimeistelyä vailla rakennus. Mahtavaa!
Viime viikolla käytiin vielä paikkamaalaamassa ja lakkaamassa lattia toiseen kertaan. Illalla käytiin saunassa. Ulkona oli melkein pakkasta. Vesi oli niin kylmää, etten enää tarennut mennä uimaan. Seuraavaksi sitten avantoon, koska silloin vesi tuntuu lämpimämmältä. Jos vain järvi ehtii jäätyä, ennen joulukuun puoliväliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti